3 6 5

053_365

Et af de projekter, som har haft stor betydning for mig i forhold til både min tilgang til fotografi og min vedholdenhed er mit fotografiske 365 projekt. Ét billede hver dag i ét år. Projektet løb fra august 2012 til juli 2013, men er for mig på ingen måde forældet. Det blev på en eller anden måde et projekt på flere niveauer. Det tvang mig til ALTID at have mit kamera på mig. Det udfordrede min kreativitet og det gjorde, at jeg blev bedre til at tage omveje af forskellig slags for på den måde at se min hverdag med nye øjne.

Kvaliteten er naturligvis svingende. Helt ærlig var der dage, hvor jeg træt alt for sent om aftenen også måtte få taget det billede. Men når man ser den samlede serie, giver der ikke bare et indblik i det år – de mennesker jeg holder af, steder jeg har været, ting som har fyldt min hverdag. Det fortæller også noget om min kærlighed for detaljer og lys – og om min måde at se verden på.

At være skarp bag kameraet handler for mig i høj grad om øvelse – om at tage en milliard billeder på jævnlig basis. Når kameraet er en velkendt fornemmelse føles det hele mere frit og det er lettere at se en sjov eller interessant komposition.

Jeg vil S Å gerne gentage projektet på sigt. Måske med et form for samlende tema denne gang. Egentlig ville det på mange måder, måske være oplagt i år, hvor der står barsel på todo. 365 billeder af mine drenge fra den dag lillebror kommer til verden… Jeg er dog forbeholden over at sætte det projekt igang. Mest fordi jeg af erfaring ved, at min kreativitet og lyst til at holde et kamera i hånden efter nætter med usammenhængende nattesøvn og tigerbabyer nok kan findes på et meget lille sted.

Herunder er et lille udpluk af billederne, men hele projektet kan stadig ses lige her.

029_365 326_365 123_365 200_365 009_365_WEB 090.365 341_365 358_365 327_365 364_365 131_365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *