Abstract: The Art of Design

Min ældste dreng var 3 år og 355 dage da han første gang spurgte om fredag slik. Taget i betragtning at mange har fortalt at fredag slik blev indført ca. samme uge som der var børnehavestart var jeg egentlig ret imponeret. Til gengæld ender hans lillebror så nok med fredags slik start i vuggestue alderen. Glæden/ulempen ved at være to’er.

Pointen er egentlig, at da fredags slik konceptet nu er indført herhjemme, vil jeg forsøge at lave mit eget lidt sunde alternativ, nemlig at dele en lille anbefaling hver fredag. Det kan være et kreativt og/eller inspirerende menneske, en artikel, en dokumentar, en podcast eller et design. Og sikkert meget andet.

Så altså, min første anbefaling er en Netflix dokumentarserie;

ABSTRACT: THE ART OF DESIGN

Se trailer lige her.

Den kreative proces er for mig mindst lige så interessant som det endelige resultat. Hvilke begivenheder og steder har været med til at forme en kreativ stil? Hvilke redskaber og arbejdsprocesser leder til dét unikke resultat? Hvad er kreativitet egentlig?

Der er otte programmer, hver med et emne og en designer. Illustration – Christoph Nieman, Skodesign – Tinker Hatfield, Scenografi – Es Devlin, Arkitektur – Bjarke Ingels, Bildesign – Ralph Gilles, Grafisk Design – Paula Scher, Fotografi – Platon og Boligindretning – Ilse Crawford.

Jeg har indtil videre set illustration og fotografi, som jeg varmt kan anbefale. Programmerne er flotte, interessante og så er opbygningen påvirket af den enkelte person de omhandler. Grafikken og fortællemåden tilpasser sig ligesom i forhold til den designer programmet omhandler.

Hvis du har fået lyst til at se den – hvilken ville du så starte med?

God weekend,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *