Det uperfekte perfekte

Hvad der er et godt billede kan jo virkelig diskuteres. Det billede, som rammer mig virker måske ligegyldigt for andre.

For mig må det være sådan, for fotografiet handler for mig om at fange en stemning – et sted, et øjeblik, et menneske.

Billedet af min nevø dansende med en rød klovnenæse beskriver det for mig meget godt. Billedet er uskarpt, beskæringen og balancen skæv – men det er et af mine yndlingsbilleder af ham. Det tager mig tilbage til lige det øjeblik og hans minik fortæller om den lille livsglade Villum jeg kender også i dag.

Jeg fik engang det råd (ja, det var vel nærmest en ordre) om aldrig at slette billeder direkte på kameraet før man har set det på en større skærm. Og det giver mening, netop fordi et billede kan være uskarpt, for lyst, for mørk og samtidig gemme på den detalje, som alligevel – og på trods – fanger en særlig stemning og gør det helt rigtigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *