En tegning om dagen


Da vi i marts sidste år var en måned i Thailand, satte jeg mig for, at vende tilbage til et koncept fra min studietid og tegne ‘en tegning om dagen’. 

Jeg har altid elsket at tegne, men helt ærlig går der virkelig lang tid mellem at jeg får det gjort. Som alt andet kræver det for mig øvelse og gentagelser at omsætte det jeg ser til en streg på papiret og jeg var derfor mildest talt rusten i mine tegneevner, da vi tog afsted.

Og altså. Det kræver mere end 30 tegninger før jeg bliver god til det. Til gengæld var det sjovt, at genopdage, hvad tegningen kan. Jeg tegnede enten om aftenen eller om morgenen. Ting jeg så eller små øjeblikket, hvor jeg ikke havde haft kameraet med. Det at tegne, tvang mig til at huske detaljer på en anden måde. Og det tvang mig til at acceptere, at detaljer, som man i situationen fandt vigtig, måske i virkeligheden ikke var det – sagt med det udgangspunkt, at man vel netop huske det som man selv synes er vigtig?!

Mest af alt var det en lille mental øvelse, som gav samtidig gav ro. Og det er sjovt, for når jeg tænker på netop det – at det gav mig ro og følelsen af fordybelse – kan jeg ikke lade være med sarkastisk at tænke; indsæt her bølgesvulp og solop/nedgang i fuldstændig ro og tilføje, at det er et projekt jeg gerne vil tage op igen næste gang vi skal ud og rejse, for i øjeblikket har jeg i hvert fald ikke tid… Måske var det netop derfor jeg skulle tage det op igen nu, hvor netop den ro er en mangelvare? Måske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *