fotografi . rejseri

Det er tydeligt, at virkelig VIRKELIG mange er i fuld gang med sommerferien. Vores lader vente på sig (så glæd jer til august, hvor det gode vejr helt sikkert kommer igen!) og selvom jeg er på barsel er ferie med hele min lille familie i roligt tempo altså efterhånden virkelig tiltrængt.

Alligevel vil jeg forsøge mig med at dele lidt af det, som jeg plejer at have i tankerne for at gøre ferie og rejsebilleder lidt mere interessante.

IMG_1165 copy
# T Æ N K  K O M P O S I T I O N .
Gå klassisk med det gyldne snit eller bryd alle regler. Kom ned i børnehøjde eller kravl op og se det hele lidt fra et fugleperspektiv. Det handler i bund og grund om at fange øjets interesse.

 

IMG_2777
# F I N D  D I N  E G E N  V I N K E L .
Det er din ferie, dine minder du fotografere. Prøv derfor at finde din egen vinkel – også på  dine besøg på de klassiske steder og momenter. Jeg får næsten altid taget det der klassiske billede, som ALLE tager – men lige så ofte sorterer jeg det fra igen, når jeg komme hjem, fordi det ikke fortæller andet fra vores tur end ‘vi var her’.

 

IMG_9086
# F O K U S E R .
Med mindre du er skal fotografere store vidder og landskaber, så fokuser! Gå tæt på, fang de små detaljer og skab fokus med lille dybdeskarphed.

 

IMG_2654
# V Æ R  T I L  S T E D E .
Du kan ikke få alt med hjem – i hvert fald ikke på print. Det skal du heller ikke. Jeg tror på, at man altid vil huske det vigtigste, så lad ind i mellem kameraet ligge eller stress ikke, hvis du ikke har det med. Jeg har ikke altid været den bedste til dette punkt, men jeg er blevet bedre. Og vil du alligevel gerne have et minde dokumenteret, så kan du jo eventuelt skrive eller tegne dig ud af det.

 

IMG_1502 copy
# M A N U E L .
Og altså, hvis du har et spejlrefleks kamera (eller andre kameratyper med de samme muligheder) og stadig bruger de automatiske eller semiautomatiske indstillinger, så er ferien måske det oplagte tidspunkt at øve sig lidt på at fotografere manuelt. Der er formentlig både tid og masser af motiver lige foran dig. Måske skal vi lige vende tilbage til, hvorfor det ikke er så svært som det lyder i et andet indlæg.

God ferie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *