Sommerlandet mod nord

Mens efterårsmørket efterhånden har gjort sit indtog, øver jeg mig i at hylde en ferie i Danmark på samme måde, som hvis jeg havde brugt sommeren ude i verden. For helt ærlig, når Danmark i klæder sig sine sprøde grønne og bløde blå sommerklæder må det absolut være et af de mest vidunderlige steder i verden. Derfor besluttede jeg mig for at dele et par af mine yndlings todos deroppe i det nordjyske sommerland.

Rubjerg Knude
For mig er Rubjerg Knude helt særlig. Landskabet, foranderligheden, råheden. Og hvis man er tre år – verdens største sandkasse! Måske også det faktum, at jeg i 7. klasse købte is i det hus, som nu kun er murbrokker og smadret glas. Det føles pludselig som meget længe siden. Det er klart et af de steder i Danmark, jeg ville nævne som et must-see for enhver!

img_0134

North Shore Surf
Jeg skrev også om North Shore Surf her, men de skal altså med igen. Jeg er virkelig ikke den store vandhund, primært fordi jeg er en dårlig og usikker svømmer, men jeg er vildt tiltrukken af alle vandaktiviteter. Da jeg sidst besøgte North Shore Surf blev jeg derfor også helt hooked på ideen om at forsøge mig på et SUPboard. Jeg fik hurtigt manden med på ideen – og det var V I R K E L I G fedt! Da vi troede, vi havde været på vandet i 20 minutters tid viste der sig at være gået næsten to timer! Er det der med det kolde Vesterhav ikke lige sagen, kan man jo for eksempel spise en lækker frokost fra deres madvogn baseret på lokale specialiteter og råvarer.

Generelt er det måske værd at holde et lille nyt øje med Løkken. Vi var nemlig også et smut forbi det kommende Hotel Løkken Strand. Det er et ungt par, som efter nogle år i København er flyttet tilbage til Løkken og nu ombygger Løkkens gamle skole til hotel, hostel og selskabslokaler. Se mere om projektet her.

IMG_8268

Dyregården, Skallerup Seaside Resort
Nogle gange skal der ikke ret meget mere til en nogle dyr, engagerede og imødekommende medarbejdere og en grundlæggende tillid til mennesker. I hvert fald for en tre-årig. Når der ovenikøbet kun koster 20kr, som betales via mobilepay, som det passer. Hvilket i øvrigt også gælder, hvis man vil købe en kop kaffe, snobrødsdej eller kage. Vi var der (også denne gang) flere gange.

Se mere her

img_9948

Tornby Strand
Min mand er vokset op på Tornby Strand – mere eller mindre bogstaveligt talt i hans barndoms somre. Udover at være lidt et studie i lokal befolkningen, hvor det for eksempel åbenbart har stor betydning om du placerer dig til højre eller venstre for nedkørslen, er det bare en vildt lækker strand. En bred, ren og på mange måder børnevenlig sandstand med klitternes fantastiske farver som baggrund.

Vi sluttede ferien af med et aften dyp i et nærmest stille Vesterhav.

img_0396

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *